Nieuws van de Bevers

Overvliegen 2017

09 okt

Het grootse jaarlijkse spektakel is weer achter de rug: het overvliegen! Een belangrijk moment voor veel jeugdleden (en stafleden ook trouwens).

Dit jaar hebben we een gigantische water glijbaan gebouwd die uitkwam in een luxe en verwarmde jacuzzy (met een beetje fantasie dan). We hebben veel regen gehad, maar gelukkig hadden we een strand-thema om het slechte weer te compenseren. Overvliegen was dit jaar weer een groot succes!

Alle foto’s kun je vinden door hier te klikken

Of hier, dat mag ook!

 

Boerenkooltocht

27 jan

BoerekooltochtAfgelopen zaterdag was de eerste groepsactiviteit van het nieuwe jaar: de BoKoTo! Alle speltakken hebben meegelopen in een tocht waarbij ze onderweg gave spellen konden spelen. Daarna hebben we met z’n allen, zoals het hoort, boerenkool met jus, spekjes en worst gegeten. Ook hebben we met de hele groep explo Lars toegezongen, waarna hij ter gelegenheid van zijn verjaardag de hele groep op ijs heeft getrakteerd. Het was een toffe middag, de foto’s staan op onze fotowebsite.

Sinterklaas en zijn mime-piet

12 dec

Paniek, een spierwitte piet staat op zaterdagochtend tegenover de kinderen uit te leggen dat hij hulp nodig heeft. De mime-speler-piet kan niet praten maar wil dit wel heel graag kunnen. Met handen en voeten gebaart hij dat hij hulp wil. De bevers en de welpen helpen maar al te graag. Ze hebben in gemixte groepjes allemaal kleine spelletjes gespeeld om letters te verzamelen. Van gekleurde pieten scheren (balonnen) tot schoorsteen-springen, je kan het zo gek niet bedenken! Zodra de kinderen een woord konden maken van die letters werd dit woord gelijk aan de piet aangeleerd. De piet werd razend enthausiast en aan het einde van het spel kon mime-piet genoeg woorden om te kunnen praten. Net op tijd want sinterklaas kwam eraan, die ook zeer verbaasd was.

In 1 woord, een topkomst! Alle foto’s van onze fotograaf zijn te vinden op onze foto-website

mb-2016-12-03-sinterklaas-paulusgroep-006 mb-2016-12-03-sinterklaas-paulusgroep-037

 

Meer berichten: