Speltakken Algemeen

De verschillende leeftijdsgroepen noemen we bij scouting speltakken. Hieronder staan de speltakken die we bij de Paulusgroep hebben.

Bevers (5 tot 7 jaar)
De bevers bestaan uit ongeveer 18 kinderen in de leeftijd van 5 tot 7 jaar. Bevers doen samen leuke activiteiten in de natuur, zoals hutten bouwen, speurtochten en vlaggenroof. Ze spelen in het fantasiedorp Hotsjietonia en doen spelletjes met de themafiguren Stuiter, Sterre, Steven Stroom en de andere bewoners van het dorp. Twee keer per jaar gaan de bevers een nachtje slapen in Hotsjietonia.

Het leidingteam van de bevers bestaat uit vier personen. Dit zijn Ingrid, Marc, Jochem en Joanne. Neem voor vragen over de speltak contact op met Jochem (jochem[at]paulusgroep[punt]nl).

 

Welpen (7 tot 11 jaar)
De welpen bestaan uit ongeveer 32 kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Bij de welpen leren de kinderen spelenderwijs samenspelen, knopen, vuur maken, strategieën bedenken, maar vooral heel veel plezier maken. De oudste welpen zijn de leiding van een groepje en leren omgaan met meer verantwoordelijkheid. Ook gaan de welpen twee keer per jaar op een weekendje, ze slapen met z’n alle in een clubhuis of in een tent. In de zomer gaan ze een week lang op zomerkamp naar een gave bestemming!

Het leidingteam van de welpen bestaat uit vier personen. Dit zijn Roelof, Nina, Jasper en Job. Neem voor  vragen over de speltak contact op met Nina (nina[at]paulusgroep[punt]nl).

 

Scouts (11 tot 15 jaar)
De scouts bestaan uit ongeveer 32 jongeren in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Bij de scouts leren ze pionieren, routetechnieken en strategische spellen. Bij de scouts staat het vergroten van de zelfstandigheid centraal. Het hoogtepunt van het scoutingjaar is het zomerkamp. Dit is een week primitief kamperen in het bos, waarbij de scouts in kleine groepjes zelfstandig kamperen, koken en de programma’s uitvoeren. Uiteraard is er wel altijd leiding aanwezig om de scouts met raad en daad bij te staan.

Het leidingteam van de scouts bestaat uit vier personen. Dit zijn Bastiaan, Rutger, Isha en Nadja. Neem voor vragen over de speltak contact op met Bastiaan (bastiaan[at]paulusgroep[punt]nl).

 

Explorers (15 tot 18 jaar)
De explorers bestaan uit ongeveer 12 jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. De explo’s leren zelfstandig opkomsten te bedenken en uit te voeren, samenwerken en om te gaan met verantwoordelijkheden. De explorers hebben geen leiding meer, maar worden begeleid. De explo’s gaan net als de welpen en scouts op zomerkamp. Dit kamp organiseren zij grotendeels zelf en vindt meestal in het buitenland plaats.

De begeleiders van de explorers bestaat uit drie personen. Dit zijn Thijs, Isa en Eva. Neem voor vragen over de speltak contact op met Eva (eva[at]paulusgroep[punt]nl).

Stam (18 tot 25 jaar)
De stam bestaat uit ongeveer 12 jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. Zij draaien helemaal zelfstandig. Hun opkomsten variëren van een jacuzzi bouwen tot varen met een waterscouting groep en van borrelen tot klimmen.

Remisestam (vanaf 25 jaar)
De remisestam bestaat uit oud-stafleden en (oud)bestuursleden van de Paulusgroep en bevriende scoutinggroepen. Eens per maand organiseert de Remisestam een activiteit, zoals een wijnproeverij, huiskamerexperimenten, een luxe familieweekend met hottub, een primitief weekend onder de sterrenhemel en nachtkanoën door de binnenstad van Utrecht.