Algemene info

De St. Paulusgroep is een leuke, actieve scoutinggroep met ruim 100 leden van jong tot oud. Onze groep is onderdeel van Scouting Nederland, met meer dan 100.000 leden de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland.

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samenwerken en respect te hebben voor elkaar. Kiezen voor scouting betekent kiezen voor vriendschap, samenspel, spanning en plezier, maar ook verantwoord omgaan met de natuur, met energie en met je medemens.

De St. Paulusgroep is te vinden aan de rand van de hei en het bos aan de Orionlaan in Hilversum. Zodra we ons clubhuis, de Orion, uit lopen staan we direct in het mooie natuurgebied tussen Hilversum en Laren. Veel we onze activiteiten vinden hier plaats.

Onze scoutinggroep is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers. Ruim 25 staf- en bestuursleden zorgen ervoor dat er wekelijks leuke opkomsten gedraaid kunnen worden.

Onze scoutinggroep is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd. Zo kent de groep: bevers, welpen, scouts, explorers, stam en remisestam. Iedere speltak heeft een leidingteam dat zorg draagt voor de opkomsten. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Bij de oudere speltakken ligt er steeds meer nadruk op de groeiende zelfstandigheid van de jeugdleden.

De kinderen beleven met elkaar van alles: op kamp gaan, sport en spel, torens bouwen van hout en touw, trektochten, natuur en buitenleven, speurtochten maken, kokkerellen op houtvuurtjes, kampvuur en tal van leuke dingen. Een belangrijk aspect van scouting is, dat er naar gestreefd wordt de eigen verantwoordelijkheid te laten groeien naarmate de kinderen ouder worden.

 

Als je meer wilt weten over scouting in zijn algemeenheid, dan kun je ook eens een kijkje nemen op de homepage van Scouting Nederland, waar zich links bevinden naar zo’n beetje alle scoutinggroepen in het land en ver daarbuiten.