Lid worden

Scouting is een hele leuke vrijetijdsbesteding. Lijkt dit jou ook leuk en wil je lid worden, neem dan contact op met de ledenadministratie via ledenadministratie@paulusgroep.nl. Helaas hebben we op dit moment voor een aantal speltakken een wachtlijst. De ledenadministratie kan je hier meer over vertellen.

Informatie over het lidmaatschap
Al vanaf 5 jaar kun je lid worden de St. Paulusgroep. Zodra er plek voor je is, mag je drie keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na drie keer niet leuk vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar weken lid bent, word je geïnstalleerd en mag je officieel je uniform dragen.

Speltakken
De verschillende leeftijdsgroepen noemen wij bij Scouting speltakken. Bij de St. Paulusgroep kennen we de volgende speltakken:

–  Bevers: 5-7 jaar
–  Welpen: 7-11 jaar
–  Scouts: 11-15 jaar
–  Explorers: 15-18 jaar
–  Stam: 18-25 jaar
–  Remisestam: vanaf 25 jaar

Scouting Nederland
Op het moment dat je lid bent van de St. Paulusgroep, ben je automatisch lid van de overkoepelende organisatie Scouting Nederland. Wil je hier meer over weten, kijk dan op de website van Scouting Nederland.

Contributie
De contributie is all-in, dit wil zeggen dat alle activiteiten inbegrepen zijn. Het zomerkamp vormt hierop een uitzondering. Bij de penningmeester kun je terecht met al je vragen met betrekking tot de contributie. De penningmeester kun je bereiken via
penningmeester@paulusgroep.nl. De jaarcontributie per speltak loopt van 1 oktober – 1 oktober en is als volgt:

–  Bevers € 120,-
–  Welpen € 124,-
–  Scouts € 132,-
–  Explorers € 147,-
–  Stam € 130,-
–  Remisestam € 50,- (all exclusive)

Mocht u een laag inkomen hebben, dan kunt u een beroep doen op het Kindpakket van de gemeente Hilversum.

Wachtlijst
Bij de St. Paulusgroep kun je in de meeste gevallen niet meteen terecht bij een bepaalde speltak, omdat deze al vol is. We kunnen je wel altijd op de wachtlijst zetten. Zodra er plek is, kun je lid worden van de groep en mag je komen kijken. Als je niet meer in aanmerking komt voor je huidige leeftijdsgroep, dan schuif je automatisch op naar de wachtlijst van een oudere speltak. Je komt dus zo snel mogelijk aan de beurt.

Installeren
Je hebt al een paar keer meegedraaid met de groep en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak of als je voor het eerst bij Scouting bent.

Traditie
Bij de installatie doe je een belofte. Je belooft dan je best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de tekens voor op je uniform en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

Uniform
Het uniform laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit. Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en groepsactiviteiten doe je je uniform aan. Als je bijna geïnstalleerd wordt, vertelt je leiding je wat je precies nodig hebt voor een compleet uniform. Alle onderdelen van je uniform zijn verkrijgbaar bij de Scoutshop via www.scoutshop.nl. De dichtstbijzijnde Scoutshop-winkel is in Baarn.