Speltakken Algemeen

De verschillende leeftijdsgroepen noemen we bij scouting speltakken. Hieronder staan de speltakken die we bij de Paulusgroep hebben.

Bevers (5 tot 7 jaar)
De bevers bestaan uit ongeveer 18 kinderen in de leeftijd van 5 tot 7 jaar. Bevers doen samen leuke activiteiten in de natuur, zoals hutten bouwen, speurtochten en vlaggenroof. Twee keer per jaar gaan de bevers een nachtje logeren. Eerst in het eigen clubhuis, daarna in een clubhuis in de buurt.

Het leidingteam van de bevers bestaat uit drie personen. Dit zijn Kasper, Rodney en Romano. Neem voor vragen over de speltak contact op met Kasper (kasper[at]paulusgroep[punt]nl).

 

Welpen (7 tot 11 jaar)
De welpen bestaan uit ongeveer 30 kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Bij de welpen leren de kinderen spelenderwijs samenspelen, knopen, vuur maken, strategieën bedenken, maar vooral heel veel plezier maken. De oudste welpen zijn de leiding van een groepje en leren omgaan met meer verantwoordelijkheid. Ook gaan de welpen twee keer per jaar op een weekendje, ze slapen met z’n alle in een clubhuis of in een tent. In de zomer gaan ze een week lang op zomerkamp naar een gave bestemming!

Het leidingteam van de welpen bestaat uit vier personen. Dit zijn Lars, Torin, Latonya en Jesse. Neem voor  vragen over de speltak contact op met Lars. (lars[at]paulusgroep[punt]nl).

 

Scouts (11 tot 15 jaar)
De scouts bestaan uit ongeveer 24 jongeren in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Bij de scouts leren ze pionieren, routetechnieken en strategische spellen. Bij de scouts staat het vergroten van de zelfstandigheid centraal. Het hoogtepunt van het scoutingjaar is het zomerkamp. Dit is een week primitief kamperen in het bos, waarbij de scouts in kleine groepjes zelfstandig kamperen, koken en de programma’s uitvoeren. Uiteraard is er wel altijd leiding aanwezig om de scouts met raad en daad bij te staan.

Het leidingteam van de scouts bestaat uit vier personen. Dit zijn Jochem, Eva, Job en Sebastiaan. Neem voor vragen over de speltak contact op met Jochem (jochem[at]paulusgroep[punt]nl).

 

Explorers (15 tot 18 jaar)
De explorers bestaan uit ongeveer 12 jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. De explo’s leren zelfstandig opkomsten te bedenken en uit te voeren, samenwerken en om te gaan met verantwoordelijkheden. De explorers hebben geen leiding meer, maar worden begeleid. De explo’s gaan net als de welpen en scouts op zomerkamp. Dit kamp organiseren zij grotendeels zelf en vindt meestal in het buitenland plaats.

De begeleiders van de explorers bestaat uit twee personen. Dit zijn Thijs en Aike. Neem voor vragen over de speltak contact op met Thijs (Thijs[at]paulusgroep[punt]nl).

Stam (18 tot 25 jaar)
De stam bestaat uit ongeveer 20 jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. De helft is leiding, de andere helft beperkt tot opkomsten met leeftijdgenoten. De stam draait helemaal zelfstandig. Hun opkomsten variëren van een jacuzzi bouwen tot varen met een waterscouting groep en van borrelen tot klimmen. Ook de stam gaat op zomerkamp.

Remisestam (vanaf 25 jaar)
De remisestam is opgericht voor ‘uitgerangeerde leiding’ en bestaat uit zo’n 30 oud-stafleden en (oud)bestuursleden van de Paulusgroep en bevriende scoutinggroepen. Eens per maand organiseert de Remisestam een activiteit, zoals een wijnproeverij, huiskamerexperimenten, een luxe familieweekend met hottub, een primitief weekend onder de sterrenhemel en nachtkanoën door de binnenstad van Utrecht. Een jaarlijkse citytrip vormt het zomerkamp. Neem met vragen over de speltak contact op met Remisestamvoorzitter Richard (Richard[at]paulusgroep[punt]nl).